Konsten att signera…

…sin memoarbok så att den inte minskar i värde! Därom handlar dagens reflexion, närmare bestämt Hertigen och Hertiginnan av Windsors memoarer. Den välbekanta historien om kung Edward VIII av England som gav upp hela sitt vidsträckta imperium (och 1936 var det vidsträckt) för att gifta sig med den två gånger frånskilda Mrs Simpson har ofta refererats till som ”århundradets kärlekssaga”. Efter andra världskriget hade kärlekssagan emellertid blivit något bleknad, en tämligen steril tillvaro som huvudsakligen kretsade kring fashionabla middagar och bjudningar, luxuösa restauranger och hotell, kläder och inredning, golf och bridge. För att hjälpa upp den stagnerade image av café society som börjat vidlåta dem (och även av ekonomiska skäl) gav hertigparet ut var sin memoarbok, Hertigens ”A King’s Story” utkom 1947 och Hertiginnans ”The Heart has its Reasons” 1956. Memoarerna utkom dels i en begränsad de luxe-utgåva samt en i vanligt band. För att inte minska värdet på de luxe-utgåvan signerades endast dessa direkt i boken (avsedd som gåva till statsöverhuvuden o. dyl.), och de övriga försågs med ett signerat papper eller kort som lades löst i boken. I vårt exemplar har den förtänksamme mottagaren klistrat in det kron- och monogramprydda korrespondenskortet i boken. Dagens tips till er som hade tänkt trycka era memoarer inte bara i klotband utan även i en bibliofilutgåva.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s