Författarnas skyddshelgon…

…är St. Francois de Sales (1587-1622), biskop av Genève och ordensgrundare, helgonförklarad 1665. En flitig skribent och tidig användare av pamfletter, känd för sin milda och kärleksfulla stil. Ett känt citat är: ”En tesked honung fångar fler flugor än en hel tunna med vinäger”. Här en fransk utgåva från 1744 av hans mest kända uppbyggelseverk ”Philothea” eller ”L’Introduction a la Vie Devote” (första svenska utgåvan av ”Filotea; vägen till ett gudaktigt lif” kom 1888, senaste utgåvan ”Filotea, vägen till ett andligt liv” 2012).

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s